Главная » без м'яса » дитячий » зимовий » Моркв’яно-яблучний салат з домашнім майонезом

Моркв’яно-яблучний салат з домашнім майонезом

рецепт від admin 1 Просмотров73702 |

Корисний салат з морквою і яблуками – це чудова підзарядка взимку для дітей та дорослих! Відомо, що морква заправлена майонезом (або будь-яким рослинним жиром) засвоюється в організмі набагато краще і сприяє кращому виробленню вітаміну А з каротину. Ось чому варто не полінитись і приготувати цей салатик саме з домашнім майонезом, рецепт якого також додається.

салат морква яблуко вітаміни

Для приготування цього салату візьміть:

  • морква – 200г.
  • яблуко кисло-солодке – 200г.
  • сир Фета або бринза – 150г.
  • Майонез домашній “Оливковий”
  • сіль, перець за смаком

Моркву почистити і нарізати середніми кубиками (так салат вийде тверденьким – що краще всього для зміцнення дитячих зубок), але можна і натерти її на великій терці. Яблука і сир також нарізати маленькими кубиками. Змішати їх з морквою і додати сир, домашній оливковий майонез( див. нижче), сіл і перец за смаком.

 

Для приготування домашнього оливкового майонезу візьміть:

  • яєчний жовток – 1шт. (можна замінити двома перепелиними яйцями)
  • гірчиця (готова) – 0,5 ч. ложки за смаком
  • оливкова олія – 0,5 склянки (120г.)
  • щіпка солі (пів ч. ложки)
  • щіпка цукру (пів ч. ложки)
  • столовий оцет – 1ст. ложка або за смаком (можна замінити соком лимона)

 

Для приготування майонезу вам буде потрібен занурювальний блендер (з насадкою для пюріровання). В миску (а краще в високу чашу) помістити жовток, горчицю сіл і цукор. Потім блендером  збити все до однорідної маси.

 

Тепер обережно, по краплям, вводіть в жовткову суміш олію, одночасно збиваючи і слідкуючи за тим, щоб олія з’єдналась з жовтками однорідно. Коли перша (і найвідповідальніша) стадія виготовлення майонезу вже минула, і жовткова маса добре зв’язується з олією, продовжуємо поступово вливати олію вже не по краплям, а тоненькою цівкою, не припиняючи роботу блендера. Вливайте олію до тих пір, поки майонез не набуде однорідної концистенції.

 

Потім влити сок лимону і ще раз збити. Майонез готовий!

 

 

Подібні рецепти:


Один коментар до Моркв’яно-яблучний салат з домашнім майонезом

  1. [...] Видавлюємо часник через чеснокодавку і додаємо до майонезу. Якщо у вас є більше часу, не полінуйтеся і приготуйте домашній майонез (рецепт є тут) [...]

 

А ваш комментар?

Салат з куркою і апельсином “Подружки”Мексиканський овочевий салат
Усі фото власні. З питань використання обов'язково пишіть на info аt salaty.com.ua. Цінуйте сімейний труд. Дякуємо:)

92 / 0.590 / 18.81mb

Наші кулинари

admin

книга рецептів (154)
Був на сайті 14.04.14
У команді з 03.11.11

Anna

книга рецептів (0)
Був на сайті
У команді з 09.04.12

ivan-nester

книга рецептів (0)
Був на сайті
У команді з 04.02.12
Рецепти | Про авторів | Додати | Контакти |  Ескіз
Кулинарные темы