Главная » весняний » праздник » Салат з черемшею і горошком

Салат з черемшею і горошком

рецепт від admin 0 Просмотров954 |

Чим мені подобається весна так це тим, що з кожним днем з’являється все більше різної всячини зелені! Але сама вітамінна зелень ранньою весною – це, безперечно, черемша. Деякі називають її “диким часником”, так як вона росте в лісі і володіє смаком часнику. Черемша дуже корисна, ось чому цей салат з черемшею і горошком підкріпить вітамінами всю вашу сім’ю. Салатик виходить соковитий і дуже апетитний. Він гарно виглядатиме на столі, якщо надати йому вигляд весняного букета, прикрасивши його листям молодий черемші.

Салат з черемшею і горошком

Щоб приготувати цей салат з черемшею і горошком , візьміть:

  • молодая черемша – 2 пучка
  • яйца – 3 шт.
  • огурец – 1 большой
  • консервированный горошек – 1/2 банки
  • сметана
  • соль, перец по вкусу

 

салат з черемшею

Рецепт приготування салату з черемшею і горошком:

  1. Черемшу потрібно добре вимити. Залишаємо трохи для прикраси, решту нарізаємо шматочками довгою 2-3 см.
  2. Яйця відварюємо для готовності, охолоджуємо, чистимо і нарізаємо півкільцями. Залишаємо трохи жовтка для прикраси салату.
  3. Огірок миємо й нарізаємо півкільцями.
  4. З горошку зливаємо рідину.
  5. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо сметаною, солимо, перчимо за смаком.
  6. В тарілочку викладаємо листя черемші.салат с черемшой
  7. У середину “букета” кладемо наш салатик, посипаємо його жовтком.
  8. вітамінну апетиту!)

 

салат с черемшой и горошком

 

Ще пару слів про черемшину

Смак і запах цієї зеленої трави зазвичай порівнюють з комбінацією цибулі з часником, і при цьому запах часнику досить міцний. Міцний настільки, що навіть любителі черемші попереджають їсти цю зелень з обережністю. Якщо на вашому обідньому столі присутній черемша або салат з черемшею , не дивуйтеся, якщо люди будуть триматися кілька на відстані від вас і після того, як пройде кілька годин!

 

Але вистачить застережень, адже черемша додасть чудовий і унікально гострий смак не тільки салатиків з черемшею, але й доповнить собою супи, страви з яєць, запіканки, страви з рису і картоплі. Використання цієї зелені самостійно або в приготуванні будь-якого рецепту не заважає при цьому використовувати зелений лук або цибулю-порей. Багатьом любителям черемші подобається, коли її додають в яєчню або картоплю.

Черемшу головне добре вимити, вона виростає в лісі, тому часто її продають із землею. Чиститься вона досить легко, для цього просто потрібно відрізати коріння і зішкребти зайву бруд на цибулинах.

Черемша не може зберігатися тривалий час, але якщо ви її дуже любите, можете порізати її і заморозити для того щоб приготувати салат з черемшею і тоді, коли сезон вже пройшов. Щоб зберегти черемшу наріжте її зелене листя і підсушіть їх протягом декількох годин, а потім помістіть їх в герметичний контейнер і заморозьте в морозильній камері для майбутнього використання як приправи.

Подібні рецепти:


 

А ваш комментар?

Огірковий салат зі сметано-авокадовим соусомСалат з печеним м’ясом в авокадо
Усі фото власні. З питань використання обов'язково пишіть на info аt salaty.com.ua. Цінуйте сімейний труд. Дякуємо:)

90 / 2.566 / 31.92mb

Наші кулинари

admin

книга рецептів (154)
Був на сайті 14.04.14
У команді з 03.11.11

Anna

книга рецептів (0)
Був на сайті
У команді з 09.04.12

ivan-nester

книга рецептів (0)
Був на сайті
У команді з 04.02.12
Рецепти | Про авторів | Додати | Контакти |  Ескіз
Кулинарные темы